Мъжко или женско

Трябва да се вземе важно решение – мъжко или женско. Много любители на кучета решават да вземат женско куче, защото мислят, че женските кучета са по-кротки и по-любвеобилни. Това е вярно – женските лабрадори са най-общо казано много гальовни, обичливи и дружелюбни, понякога дори малко прекалено. Женските обаче се разгонват два пъти годишно и по това време трябва сериозно да бъдат пазени. Освен че трябва да я държите настрана от мъжки кучета, понякога се стига до истинско стълпотворение на мъжкари пред жилището ви. Ако решиш да я кастрираш, трябва да знаеш, че при женските кучета тази операция е по-скъпа отколкото при мъжките. Някои считат, че едно женско куче е по-добра инвестиция, особено ако е изложбено куче.Те се обосновават с това, че ако кучето се развива и расте задоволително, ако изпълнява необходимите условия, то с нея може да се развъждат кученца. Тук обаче трябва да се отбележи, че развъдната дейност е сравнително комплицирана работа, свързана с много труд и предполагаща изпълнението на различни задачи.

Най-общо мьжкото куче става по-голямо и по-яко, но след отминаването на „пубертета” става по-спокойно, превръща се в един приятен и верен другар. Мъжките кучета са действително приятни компаньони за цялото семейство.Разбира се те са много жизнени, много активни и палави в младежките си години. С възрастта улягат, не са толкова уморителни и са може би дори по-верни от женските.

Едно куче, което отива в семейство, където има и други животни, се понася с всички останали доста добре, особено с котките. От самото начало лабрадорът трябва да знае, че нито котките, нито зайчетата трябва да се гонят и съвсем скоро той ще започне да спазва това правило. Кучетата обичат много компанията на други животни, но също така страдат много, когато някое друго животно умре.





{START_COUNTER}