Съвременен тип жълти лабрадори

Развъдника, установил определен вид пясъчни кучета, базирани на кръвта на Poppletone, Sandylands Tandy и неговите деца, бил развъдника Poolstead. Бил създаден на практика свой собствен тип пясъчни лабрадори, характерни именно за този развъдник - елегантно куче с глава не така плоска, шия достатъчно дълга, дълбоко и късо тяло, широк гръб и крупа. Този тип се характеризира с много уверени и плавни движения. Тези пясъчни лабрадори имат вид на много хармонични и компактни кучета.

 
 
Sandylands Tandy
 

Няколко отлични представителя на предишния и съвремения пясъчен тип развиват една от линиите на развъдника Sandylands - Trewinnard Sandylands Tanita и нейната дъщеря Sh.Ch. Sandylands Dancer, S.Charlie Boy и др.

Кучетата от съвременния пясъчен тип се отличават с характерна чистота на линии, предимно в много приятен светлокремъв цвят. Главата е добре прилепена към тялото, но с ясен профил, шия дълга и суха. Тяло дълбоко и късо с широка крупа. Тези кучета изглеждат много ефектно на изложби, динамични и активни – много добре се представят. Съвременния тип се култивира в развъдници като Jayncourt, Stajntor, Foxrush. Ярък представител на типа е Sh.Ch.Croftspf Hazelnut of Foxrush. Sh.Ch.Receiver of Cranspire също е добър представител на типа и добре го предава на своите потомци. Влиянието на този мъжки е видно в развъдници като Poolstead, Cambremer и Carpenny.

В настоящето, развитието на полевите линии е много по-динамично и напреднало в сравнение с черните, където типа все още е подвластен на влиянието на Kupros Master Mariner.

 
     
Sh.Ch.Croftspf Hazelnut of Foxrush
 
Sh.Ch.Receiver of Cranspire
Kupros Master Mariner
 
 




{START_COUNTER}